És la que s'utilitza com a mitjà de registre i difusió de la realitat, i es considera un element de treball per comunicar ciència. En funció de la mida de la imatge resultant en relació amb la mida de l'objecte distingim entre fotomacrografia i fotomicrografia:
- La fotomacrografia és aquella que permet realitzar una imatge amb detall de subjectes i estructures de grans o petites dimensions, amb una relació d'ampliació de 1:1.
- La fotomicrografia és el registre d'objectes summament petits, difícilment visibles a simple vista, la imatge és projectada a través d'un microscopi i capturada amb una càmera inserida en aquest. Un dels pioners en aquesta tècnica va ser el metge francès Alfred Donné.
Des del punt de vista de la història de la ciència, la fotografia ha jugat un paper important. Va ser usant fotografies com es va aconseguir validar la Teoria de la Relativitat d'Albert Einstein. I captant imatges en les anomenades "cambres de boira" es van aconseguir fotografiar el 1931 protons i electrons. A més, retratant l'ADN mitocondrial hem aconseguit recentment reconstruir gran part de la història de la vida.
Una altra aplicació interessant és l'estudi del moviment amb imatges, en què va ser pioner Eadweard James Muybridge, que va emprar una bateria de 24 diminutes càmeres amb cintes lligades a disparadors que trencaven al pas d'un cavall per accionant càmeres de fotos seqüencialment i estudiar les seves moviments.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada